2"assalamualaikum..jawab yer ! dah tertengok blog saye ,usha laa lame ckit..follow sekali..xbyk un , sekali je :)

Saturday, 28 April 2012

dating SAHABAT !

 mak atoi a.k.a. pembekal nasi lemak !
atoi yang taw nak menCEKIK . haha

setelah kenyang~

nak balek dah, cikgu kesayangan kat belakang jer :)
oriteeee~ siyes lame ta update blog.. rindu sangat taw .. kenape lame ta update ??? of coz laarrhh busy.. bukan busy dengan pakwe okeyyy~ tapi busy nan study , ceyy wahhhh~ kat sekolah jerk busy . kat rumah busy melayan pakwe tersayang melalui sms . calling-2 gitu~ gatai bebenor . nak kawennn ? fulaammaakkkk lambat lagi sehhhh~ tunggu bis study and buat family happy dulu :)

okeyy kawan-2, hari nie ade cite tentang sahabat saye yang chomel-2 belaka . tettttt~ saje jerk puji sebab nak bagi ayat panjang . haha . nak taw macam mane kami boleyyy dating ??? dengor yer patik nak habaq~
kelly nak berbicara ! usha ler~

okeyyy, macam neyh citer nyer .. actually kami ade kelas tambahan BM pagi tuh .. tapi terase macam buat jamuan pulak sebab banyak makanan yang dibawak ! nasi lemak of coz laa cikgu belanja kan ??? ahah then sobah bawak bubur nasi . perrrhhhhh~ sedop bebenor rase nyer~ masehhhh sobah . sayang hang ! lepas abis je kelas kami nak melawat mak zati . tapi bilik mak dye pelawat luar ta boleyyy masuk . so we are decided nak lepak sebab taman tasek sudah hampir ke arah kami . haha ayat~ tape laaa~
jom tengok picture kami yang kiut miuh neyh ~
kami dating kat taman tasek taiping . huhu

pilih laa yang mane bekenan dihati . tapi saye ??? ta boleyyy~

kanak-kanak riang sedang membeli aiskrim >.< pilih dik, pilih . haha
menikmati aiskrim masing-2 .. wuaaa, sedap~
jangan salah faham, bukan buat amal~ tapi .....
taraaa~ mereka suke akan persembahan saye . KELLY CLARKSON !
bintang yang sweet :)

seronok sangat dapat dating taw .. okeyyyy lepas exam kite kua lgi yerp ~ izinkan saye undur diri . ahah
tata, lebiuuuuu sahabat :)

Friday, 13 April 2012

rindu awak !

hye sume .. hari nie nak cite pasal pakwe saye larh . sebab rindu~ ta nak bace ??? kome punye pasal .
saye nak cite gak . sebab terlalu rindu . so, nak luah kat sini .

dear AMY ,
saye tade mase nak utus-2 surat kat awk . ceyyy wahhhh . saye-awak . padahal bie-honey .. hikhik
who cares ??? ummmm sayang, rindu larhhh... tadi awak col, ajak kua kan ??? alaaaa, nanti laaa sayang sebab bulan lepas kan kite dah jumpe . kite kua next time pulak ey . saye PROMISE ;)
sayang-2, nape sayang busuk . HAHA . guraw aje sebab saye suke gelaran busuk . bcoz of dat, u are myBUSUK ! uhhhh, sayang nanti saye col yer . set time kua bile ok dear ??? okeyyyy, listen here~
saye dah malas laaa nak bebel panjang-2, calling laa t ey . HAHA . kasi kiss sikit, muuuaahhhhhh >.<
lebbiiiuuuuuuuuuuuuu bie :)

dari GEMOK awak,

amyraZULKEHLI

rindu bie !

Thursday, 12 April 2012

tentang lelaki :)


seriously, dah lame ta update belog neyh .. hehehe . rindu tak ??? rindu ahhhh .. tak rindu, sepak kang~
haha . so, today saye nak cite pasal LELAKI ! pewwiiitttttt~ haaaa, padia tuh ??? meyh sini usha ..




1. Lelaki amat benci ade lelaki laen yang try GODE awek dye
   its true, bebeh~ tapi, untuk lelaki yang betoi-2 sayang awek dye laaaa .. yang maen-2 tuh sure lantak
   p ahhh sape nak gode or ngorat kan ???
2. Lelaki akan buat apa saje untuk tarik perhatian wanita
    so, kalau die suke kat gadis tuh, sure laaa die wat bende yang boley tarek perhatian gurl tuh kan ?
    for example, die wat something yang gadis tuh suke laaa :)
3.Bila lelaki serius dalam perhubungan, die akan jumpe mak ayah gadis tuh
   waaaaaa, so sweet .. bukan senang nak dapat lelaki macam neyh rite ? so, hati-2 dalam menjalinkan hubungan
4. Sukar untuk lelaki lepaskan kekasih mereka terutama dah lebih 3tahun
    percayalah, sebab lelaki amat sayang perhubungan yang dah lame dibina berbanding yang baru :)
5. Lelaki lebih gemar wanita pandai memasak
    so, awas wanita diluar sana ! belajarlah memasak mulai sekarang . HAHA
6. Lelaki tidak suka mendengar cerita bekas teman lelaki kekasihnya
    tak percaya ? try laaaaa buat~ mesti pakwe u all buat muke macam neyh =,= .. hikhikhik
7. Lelaki tak suke wanita yang mengada-ngada
    u all, jangan terlampau gedix ok~ nanti bf u all naek menyampah .. okey?
8. Lelaki paling tak suke melihat kekasihnya keluar dengan lelaki laen walaupon sekadar kawan
    jangan sakitkan hati mereka dengan care nie yer~ nanti memudaratkan hubungan !
9. Lelaki amat terbuka cerita tentang hal peribadi mereka
    kalau u all perasan, sume benda nak dicerita nyer >,<
10. Lelaki yang sayang kekasihnya akan memikirkan kekasihnya sebelum tidur
      dats true ! they r always thinking bout us, okey ~

#dah laaa penat, but statement diatas memang betul .. sebab berdasarkan pengalaman saye ! :)

Saturday, 7 April 2012

mencuci mate !

haluuuuu~
dah lame tak update belog neyh keennnn ??? actually, netbook tade .. anta kat kedai ..
2 bulan u know >,<  benci jaaa ase .. selama neyh o9 pakai fon jaaa .. xpuas ase ..
okeyyyy .. rneh nak update pasal siblings saye larh .. lame tak cakap pasal dorang .. rindu tak???
buuuuuuuuu~ tak pon .. haha .. okey, ape yang cuci mate tuh ???

petang tadi, kami p pasar malam kat CHANGKAT JERING .. my village .. well, beli makanan punyer laa banyak .. al maklum lah family macam tentera tuh .. hukhukhuk .
kami p naek van laaa kan cz kete tade .. best kua nan mereka yang KELAM tuh .. hahaha

antara nyer ialah, miza .. fazira .. ciah .. and saye .. mane satu-satunyer adek laki saye tuh???
tade, dye merayau ne tah .. kami p berempat jaaa laaa .. tujuan p pasar malam adelah beli makanan ok !
cuci mate no-2 .. haha .. tapi boleyyyy larh .. hati tetap kat buah hati saye , SULAIMI SUKERI ..

dah puas merayau, muke mesti larh penat .. nak tengok ??? meyh-2

wif my sis :)

kakak saye okeyyyy .. dah ade yg punyer !


saye driver !

makanan ??? nyummmyyyyy~

ummm okey laa .. nk out , see later :)